Kort nieuws

 

Koningin Máxima opent Majoor Bosshardthuis

Koningin Máxima heeft op woensdag 8 juni het Majoor Bosshardthuis geopend. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal was het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam. In het huis kunnen bezoekers zich laten inspireren door het werk en leven van de Majoor en het werk dat het Leger des Heils vandaag de dag nog steeds doet. Onderdeel van het Majoor Bosshardthuis is de ‘huiskamer van de buurt’, een laagdrempelige inloopvoorziening voor en door mensen uit de buurt. Koningin Máxima nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met de bezoekers en medewerkers en werd daarbij uitbundig toegezongen. Bekijk hier het filmpje.

Benieuwd? Kom langs en laat je inspireren. Een rondleiding door het Majoor Bosshardthuis is gratis. Daarnaast is de locatie ook te boeken als vergader- en trainingslocatie. Meer informatie is te vinden op: www.majoorbosshardthuis.nl

Warme kamers

Sinds 1 november heeft het Leger des Heils overdag de deuren geopend van meer dan honderd buurthuiskamers in het land zodat mensen in de koude maanden tóch kunnen besparen op hun energierekening. Met dit initiatief vragen we aandacht voor de groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiest voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Verspreid over Amsterdam heeft het Leger des Heils verschillende warme kamers. Ook de Protestantse Kerk Amsterdam doet mee aan het initiatief en zet de deuren van haar kerkgebouwen open. Kijk hier om een warme kamer in jouw buurt te vinden: www.warmekamers.nl 

Soeploop 

Samen sporten is niet alleen gezond, maar ook erg leuk. Dat bleek wel weer tijdens ‘de Soeploop’. Een traditie van het Leger des Heils Amsterdam die voor het eerst in jaren weer plaats vond. Collega’s en deelnemers (cliënten) konden op hun eigen tempo hardlopen of wandelen langs verschillende locaties van het Leger des Heils, waaronder: Domus + Rosaburgh (een 24-uursopvang), Bij Bosshardt Noord (een buurthuiskamer), Zij aan Zij (een opvang voor jonge moeders) en THUIS (de cliënt-gestuurde ruimte). De afstanden varieerden van 4,5 tot 9 km. Iedereen deed enorm z’n best en alle kandidaten werden dan ook onthaald met bloemen en een welverdiende medaille.

Straatbarbecue voor daklozen

De bezoekers van de soepbus konden in september aanschuiven bij onze straatbarbecue op het Kadijskplein. De sfeer was ontspannen en de meeste bezoekers bleven van het begin tot het einde, wat best uitzonderlijk is. Coördinator Maurits Dijkgraaf: “Bijna iedereen bezoekt in de zomer minstens één keer een barbecue of organiseert er één. Mensen die op straat leven missen niet alleen een huis, maar hebben ook nooit eens een gezellige activiteit zoals een BBQ. Wij willen graag dat zij dit ook jaarlijks kunnen meemaken. Daarnaast worden we geïnspireerd door het Bijbelgedeelte uit Lukas 14 waarin Jezus zegt dat je niet je vrienden of rijke buren moet uitnodigen voor een maaltijd, maar juist de mensen die je niet terug kunnen uitnodigen.” 

Restyle appartementen Zij aan zij

Medio juni staken een aantal medewerkers van IKEA en het Leger des Heils gezamenlijk de  handen uit de mouwen bij de afdeling Zij aan Zij in Amsterdam-Noord. Samen gaven zij de appartementen van de jonge moeders die hier wonen een sfeervolle restyle. Paul de Jong, Country Manager IKEA Nederland: “Wij zetten onze kennis over het leven thuis en expertise op het gebied van woninginrichting graag in, om zo voor de bewoners een plek te creëren waar zij zich echt thuis kunnen voelen”. Volgens Relatiemanager GWCA John Boxce is dat streven succesvol uitgevoerd in de restyle van de appartementen. “De oude bruine meubels zijn eruit en de kamers zijn opgefrist met nieuwe meubels in lichte kleuren, natuurlijke materialen en kleurrijke accessoires. De aandacht die er is voor rustig en prettig wonen is heel belangrijk voor onze deelnemers. Fijn is dat we een structurele samenwerking met IKEA hebben en we vaker meubels van hen ontvangen wanneer dat nodig mocht zijn.”

Expositie Waan-zin-geving

Onlangs opende Beautiful Distress – in samenwerking met HVO-Querido, Liomed en het Leger des Heils – de expositie ‘Waan-zin-geving’. De centrale vraag was hoe hoop, zingeving en veerkracht samenkomen in kunst. Drie kunstenaars, waarvan twee werden begeleid door het Leger des Heils, kregen de mogelijkheid om op een professionele manier een werk te exposeren. Stichting Beautiful Distress zet kunst in om begrip en medeleven te vergroten met mensen die te maken hebben met psychische aandoeningen. Kunst doet een beroep op onze zintuigen en verstand, kan ons op een andere manier naar dingen laten kijken en kan ons bewust maken van onze eigen vooroordelen.

Video
Share
Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1