“Nooit laten ze iemand in de steek”

Lousje Koning

wit-pijl

  13. Verbonden met  


het Leger des Heils
  

Lousje Koning

Vrijwilliger Domus+

 

“Ik was voor ik met pensioen ging directeur bij de gevangenis. Wanneer mensen werden vrijgelaten merkte ik dat het voornamelijk bij de zwakbegaafden weer misging. Terwijl ze het in de gevangenis redelijk goed doen. Ik vind dat sneu. Als Amsterdamse ken ik het Amsterdamse Leger des Heils, daar werken ze veel met mensen met een verstandelijke beperking.

Ik vind het werk dat ze doen fantastisch, nooit laten ze iemand die het nodig heeft in de steek. Mensen die niks in te brengen hebben, laten zij toch iets inbrengen. Daarom ben ik na mijn pensioen als vrijwilliger bij Domus+ gaan werken.”

Marion Reuvers

Relatiemanager Nationaal fonds Kinderhulp

 

“Het Leger des Heils is een van de 1750 aanvragers bij Nationaal fonds Kinderhulp. We werken nu al meer dan 20 jaar samen met het Leger des Heils. Vanuit alle werkeenheden komen aanvragen binnen bij Kinderhulp en we hebben met veel Leger des Heils-medewerkers prettig contact gehad. Vanuit Kinderhulp hebben we veel vertrouwen in de expertise van het Leger des Heils.

Daarom hebben we een speciale procedure bedacht waarbij werkeenheden door het hele land makkelijk aanvragen kunnen doen, zodat de kinderen die onder de zorg van het Leger des Heils vallen er ook gewoon bij horen en mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes.”

Job Morsink

Relatiebeheerder Windesheim

 

“Het bezoek dat wij al enkele jaren met onze studenten van PABO Windesheim brengen aan het Leger des Heils, biedt ons de kans om hen kennis te laten maken met gedreven mensen die werken vanuit een missie en een visie.

Mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor de kansarmen in onze samenleving. Ieder jaar weer zijn de studenten onder de indruk van de tomeloze inzet die ze hebben gezien en de gastvrijheid die ze hebben ervaren. Door deze waarde(n)volle ontmoeting proberen wij binnen de opleiding actief invulling te geven aan het begrip burgerschap en identiteitsontwikkeling.”

Video
Share
Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1