Onze dagbesteding en arbeidsre-integratie voor kwetsbare Amsterdammers kon gelukkig gewoon doorgaan. Maar er moesten wel de nodige aanpassingen worden gedaan of mensen moesten soms heel andere werkzaamheden gaan doen. Zo moest onze budgetstore tijdens de lockdown haar deuren sluiten. Achter de schermen werd er hard gewerkt om het kledingaanbod te verwerken en de winkel op orde te houden.
50|50 Food moest de lunchroom ook sluiten. Het team liet zich echter niet uit het veld slaan en de lunchroom werd omgebouwd tot een productiekeuken. Hier werden de maaltijden voor al onze locaties in Amsterdam gekookt en ingepakt. Daarnaast werden er ook extra maaltijden gemaakt voor mensen die op straat of in de noodopvang verbleven of die door de lockdown nauwelijks meer buiten kwamen. Al met al was 50I50 Food goed voor rond de 1500 maaltijden per dag die vanwege de hygiënemaatregelen allemaal apart moesten worden ingepakt.
Bij onze 50|50 locatie aan Zeeburgerpad was het iedere dag een drukte van jewelste. Van alle kanten ontvingen we goederen die vervolgens werden ingepakt in tasjes. Hiermee werden veel mensen in de stad blij gemaakt.
Ons werkbedrijf 50I50 Move zorgde dagelijks voor de maaltijdbezorging. Daarnaast voerden het ook andere grote klussen uit, zoals verhuizingen en de distributie van beschermingsmiddelen en donaties. Dat was hard werken, vooral toen er vanwege de coronamaatregelen geen bijrijders meer mee mochten. Een ongekende inspanning maar het werd met veel enthousiasme en inzet gedaan.
Van de nood een deugd maken, dat is wat het team van 50|50 Tech gedacht moet hebben. Doordat het overgrote deel van de medewerkers thuis werkte, was er nu alle ruimte om de kantoren een frisse look te geven. De hele boel werd op zijn kop gezet en na een aantal maanden leverde dat een prachtig resultaat op.
Het was voor iedereen, deelnemers en medewerkers, een spannende tijd. Toch ontstond er onderling ook meer verbondenheid en een gevoel van gezamenlijke trots op wat er aan werk verstouwd werd in deze bijzondere tijd.
Het traditionele kerstdiner in de Koepelkerk kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom zette ons werkbedrijf 50|50 Food een actie op touw om 2000 driegangenmaaltijden te maken voor dak- en thuislozen.
Zo veilig als ons huis is, zo onveilig is het voor vele dak en thuislozen. Zij ontberen dat eigen huis en zijn aangewezen op een bed in de opvang. Maar net dat kleine beetje extra is niet aanwezig. Met het aanbieden van het kerstdiner wilden we hen ook iets van dat kerstgevoel laten ervaren. Ook voor kwetsbare gezinnen werden kerstdiners bereid. En een succes werd het! De actie werd door alle medewerkers en deelnemers omarmd en er ontstond gaandeweg een enorm goede ‘vibe’ in de keuken. De donaties stroomden binnen en er werd een compleet draaiboek in elkaar gezet om de actie uit te rollen.
De vervoerders van ons werkbedrijf 50I50 Move en vele medewerkers gingen op pad om kerstdiners uit te delen bij de opvanglocaties, op straat bij de soepbus en bij gezinnen thuis.
Met dankbaarheid kijken we terug op de talloze donaties van particulieren, bedrijven en kerken. Het streefbedrag van 20.000 euro is ruimschoots behaald! En de reacties op de actiepagina waren hartverwarmend!
Collin:
“Ik vind het fijn dat iedereen met kerst, en het liefst altijd, een warme maaltijd heeft. Geniet ervan!”
Sonja:
Collin:
“Ik vind het fijn dat iedereen met kerst, en het liefst altijd, een warme maaltijd heeft. Geniet ervan!”
Sonja:
Mirjam:
“Ik wil een deel van mijn zorgbonus delen. Genoeg is soms genoeg. Precies toen ik hierover mijmerde, kwam deze actie voorbij. Toeval? Ik vind van niet. Ik hoop dat de maaltijd de ontvangers zal smaken, maar nog meer dat ze zich gezien voelen als mens. Hulde voor alle vrijwilligers die dit organiseren!”
50|50 Food is één van de werkbedrijven van het Leger des Heils in Amsterdam. Hier werken mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt met als doel ze weer klaar te stomen voor een betaalde baan.
Uw naam
Uw e-mail adres
Naam ontvanger
E-mail adres ontvanger
Uw bericht