Interview

Ricardo wordt derde in
finale We Want More

 

rood-pijl

Interview

Ricardo wordt derde in
finale We Want More

 

 

rood-pijl

Ricardo is oud-deelnemer van het Leger des Heils. Hij vertelt wat zijn deelname aan de SBS 6-zangwedstrijd en de steun van zijn begeleider Kim voor hem betekent.
Hey Ricardo! In de finale, wat een feest! Wat vind je van alle publiciteit rond jou?

“Ik vind het hartstikke leuk! Ik ben jarenlang alleen geweest, dus dat ik nu op een podium sta en zoveel mensen mag ontmoeten; daar ben ik heel trots op en blij mee.” “Ook mijn familie en de mensen om me heen zijn blij voor mij en delen mijn succes: ‘je kan het wel!’

Ik denk dat je een grote inspiratiebron bent voor veel mensen. Merk je dat en wat vind je daarvan?

“Ik vind het heel fijn dat ik dat kan zijn. Niets is onmogelijk en alles is mogelijk! Dat is wat ik wil laten zien en waar ik het bewijs van ben. Maar ik ga er niet van naast mijn schoenen lopen. Ik ben zoals ik ben. En ik heb alles te danken aan anderen; ik heb een lieve papa en mama.”

‘Mijn dochter
appte me:
papa, ik ben
trots op je’

……………………………..

Wat vind je er eigenlijk van dat je overal wordt geframed als ‘ex-drugsverslaafde’?

“Oooh, daar zit ik niet mee. Weetje, ik ben niet de enige, we hebben allemaal wat. En daarnaast: ik houd van kritiek, dat maakt me sterker. Iedereen kan meevieren in mijn vreugde maar mensen mogen ook weten van de realiteit. Dat hoort erbij.”

Wat maakt je het meest gelukkig aan We Want More?

“Kim maakt mij heel gelukkig! Ze gelooft in mij en heeft mij opgegeven voor het programma. Dankzij haar heb ik mijn muziek weer opgepakt en had ik de kans om dit allemaal te beleven. Muziek brengt mensen samen en de liefde voor elkaar, dat is het mooiste wat er bestaat. Mijn dochter appte me: ‘papa ik ben trots op je’. Nou, daar doe ik het voor.”

Over de afdeling Vrije Tijd

Als Leger des Heils geloven we dat ieder mens talenten heeft. Wanneer deelnemers bezig zijn met de dingen waar ze goed in zijn, heeft dat een positieve invloed op hun herstel. Daarom biedt onze afdeling Vrije Tijd op maat gemaakte workshops op het gebied van sport, muziek en kunst. Zo kunnen deelnemers bij ons voetballen en kickboksen en we bieden gitaar- en schilderlessen. Tijdens de coronacrisis moesten we onze activiteiten aanpassen en hebben we bijvoorbeeld sport- en yogavideo’s gemaakt. Hierdoor konden deelnemers, maar ook medewerkers, thuis actief blijven. Aangezien groepsactiviteiten voor een groot deel van het jaar niet waren toegestaan, concentreerden we ons vooral op één op één activiteiten die zoveel mogelijk buiten plaatsvonden. Voorbeelden hiervan zijn personal training sessies en één op één muzieklessen.

Video
Share
Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1