Op pad met….

Volg onze deelnemers Roos, Dennis en Benjamin in het werk dat zij doen.

rood-pijl

Op pad met….

Volg onze deelnemers Roos, Dennis en Benjamin in het werk dat zij doen.

Het Leger des Heils heeft meerdere werkbedrijven in Amsterdam. Onder het ‘label’ 50|50 bieden wij dagbesteding aan in de horeca, in een moestuin, in de logistiek en in een winkel. De werkwijze van 50|50 bestaat uit drie verschillende onderdelen: Doen, Gaan en Baan.

Doen

Fase 1: Doen – Dit is de opstartfase waarin we iemand laten wennen aan de werkvloer. Bij de één ligt de focus op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het ontwikkelen van routine en het nakomen van afspraken. De ander focust meer op het aanleren van de fijne kneepjes van het vak.

Roos – werkt in onze moestuin 50|50 Green

Gaan

Fase 2: Gaan – Nadat de deelnemer heeft kunnen wennen aan de omgeving, kijken we samen verder. Vind iemand horeca leuk? Dan zoeken we samen uit hoe hij of zij stap voor stap meer vaardigheden kan leren die passen bij de horeca. Denk aan het behalen van certificaten of het volgen van een opleiding.

Dennis – werkt in onze budgetstore

Baan

Fase 3: Baan – Als de deelnemer genoeg kennis en ervaring heeft opgedaan dan is het tijd om hem of haar te laten gaan. Iemand kan bijvoorbeeld doorstromen naar een betaalde baan of kiezen voor vrijwilligerswerk. Anderen hebben de leeftijd dat zij nog terug naar school kunnen gaan voor een voltijd opleiding. Met professionele jobcoaches kijken we samen welke plek het beste past. Als een deelnemer het fijn vindt kunnen we hem of haar nog een tijdje begeleiden op de nieuwe werplek.

Benjamin – werkt bij 50|50 Food en heeft een baan gevonden

Video
Share
Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1