Kort nieuws

 

Burgemeester Femke Halsema bezoekt Leger des Heils in Wallengebied

Op 10 februari liet burgemeester Femke Halsema zich bij een bezoek aan het Wallengebied informeren over ons werk in dit gebied met bijzondere aandacht voor de positie van kwetsbare vrouwen en meisjes in de prostitutie, voor slachtoffers van seksueel geweld en van mensenhandel.

Het bezoek begon met een rondleiding door het Majoor Bosshardthuis aan de Oudezijds Voorburgwal, het voormalig woonhuis van Majoor Bosshardt. Over haar bezoek aan het majoor Bosshardthuis gaf burgemeester Femke Halsema de volgende impressie:

“Afgelopen vrijdag bezocht ik het majoor Bosshardthuis aan de Oudezijds Voorburgwal. Jarenlang was dit het woonhuis van icoon Majoor Bosshardt waar ze daklozen, drugsverslaafden en sekswerkers uit het Wallengebied opving en hielp. De werkkamer op de eerste etage ademt nog altijd herinneringen aan de majoor. En op zolder hoor je de verhalen van de kwetsbare vrouwen voor wie ze zorgde. Het is ontroerend en indrukwekkend tegelijk. Ik raad iedereen aan om een keer dit historische pand te bezoeken en kennis te maken met het levenswerk van Majoor Bosshardt”

Na de rondleiding bezocht de burgemeester het Meeting Point verderop de Wallen. Een huiskamer voor (trans)vrouwen en mannen die in de buurt werken. Annemarie Heeringa (afdelingsmanager) van het Meeting Point vertelde over de inzet voor kwetsbare mensen in de prostitutie, hoe ze signalen van mensenhandel oppakken en hoe belangrijk het is om oog te hebben voor de factoren die ervoor zorgen dat iemand ongewild in de prostitutie blijft.

Aandacht was er ook voor de ROSA-aanpak, een aanpak vanuit de gemeente voor jonge vrouwen in de leeftijd van 13-27 jaar die te maken hebben gehad met seksueel geweld.

We kijken terug op een waardevol werkbezoek.

Bekijk ook het Instagram filmpje van de burgemeester:

Het Ritme van de Stad, de verbindende kracht van muziek

Initiatiefnemer Muziekcentrum Eiwerk slaat de handen ineen met HVO-Querido, het Leger des Heils en de Brouwerij om te laten zien én horen dat muziek in Amsterdam voor iedereen broodnodig is.

Na drie zomerse edities van de concertreeks in het Vondelpark Openluchttheater, werken de vier organisaties opnieuw samen en treden er elke maand een groot aantal talenten op in muziektempel Paradiso. Van rock tot pop, van reggae tot soul, van songwriters tot swingende bands. Het Ritme van de Stad maakt muziek voor iedereen toegankelijk en zorgt voor verbinding tussen cultuur, welzijn en de stad.

Vanuit het Leger des Heils hebben we een groep zeer enthousiaste en muzikale deelnemers, zoals rapper Georgis, Veronika met haar Spoken Word, Zangers Ricardo, Grace, Jimmy en natuurlijk de bands Roofless, Wired en het Kintsugi Collectief.

Dit mooie initiatief geeft deelnemers de mogelijkheid om hun passie op een groot openbaar podium te delen met elkaar en het publiek. Samen met andere muziekliefhebbers in Amsterdam vormen we een steeds bekendere muziek community met een steeds groter kloppend hart: Het Ritme van de Stad.

Regiokantoor verhuist in de zomer naar de Noordkaap 

Het regiokantoor van Amsterdam – dat nu gehuisvest is aan de Rode Kruisstraat zal in de zomer verhuizen naar de Noordkaap aan de Hilversumstraat. Voor het zover is wordt er eerst grondig verbouwd om de Noordkaap te transformeren naar een bruisend centrum waar wonen, werken en recreëren samenkomen. 

Op dit moment zijn in de Noordkaap al diverse functies ondergebracht zoals: de crisis opvang voor gezinnen, semi-ambulante opvang voor volwassenen (Groepswonen) en de buurthuiskamer.

In het nieuwe concept zal ook het regiokantoor hier gehuisvest gaan worden op de 9 t/m 12e verdieping, samen met de kantoren voor ambulant werkers. De begane grond krijgt ook een totale make-over en zal straks ruimte bieden aan de receptie, de huiskamer van de buurt met de kledingwinkel en een lunchroom van 50I50 Food.

Alles is erop gericht om de Noordkaap een bruisend hart van het Leger des Heils te laten zijn waar medewerkers, buurt en bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een plek die voelt als thuiskomen maar ook een plek waar we op een andere, vooral hybride manier gaan samenwerken.

Als de verhuizing straks een feit is hopen we spoedig de deuren open te zetten en  u allen daar te ontmoeten.

Ons nieuwe adres:
Regiokantoor Leger des Heils Amsterdam
Hilversumstraat 316
1024 KG Amsterdam

50|50 Logistics verhuisd naar Halfweg

Al jaren is het Zeeburgerpad de thuisbasis van 50|50 Logistics. Hier komen alle donaties binnen, verdelen we de producten over de locaties en werken we in het magazijn. Alleen…per 1 juli zijn we verhuisd naar een super mooie loods aan de Houtrakkerweg 60A in Halfweg.

Het oude pand aan het Zeeburgerpad was hard aan vervanging toe en wordt daarom gesloopt.

De locatie Zeeburgerpad gaat een woonbestemming krijgen en de productiekeuken van 50|50 Food komt hier. Werkbedrijven 50|50 Move en 50|50 Logistics blijven op de locatie Halfweg.

Werkbezoek directie Patiënt en Zorgordening 
“Blik op de praktijk als inspiratie voor beleid”


Op 31 mei bracht een groep vanuit de directie Patiënt en Zorgordening, onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een werkbezoek. 

Zij houden zich bezig met het bevorderen van toegang tot betaalbare zorg, het versterken van de positie van cliënten en de inzet van ervaringsdeskundigen.

Vanuit het Leger des Heils deelden we brede informatie over de zorg in Amsterdam en was er ook bijzondere aandacht voor de inzet van ervaringsdeskundigen, cliëntparticipatie en de toegang tot de zorg voor mensen met complexe problematiek.
Een bezoek aan de Gastenburgh, één van onze locaties voor dag- en nachtopvang gaf een inkijk in het werk van alledag.

Onze gasten waren onder de indruk van de verhalen en kwamen tot de conclusie dat deze werkbezoeken eigenlijk een ‘must’ zijn om meer feeling te houden met de mensen voor wie je het beleid ontwikkelt. Dat juichen we natuurlijk alleen maar toe!

Video
Share
Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1