Капуста «Пелюстка»

Kool “Bloemblad”

Witte kool gemarineerd met bieten, wortelen en knoflook krijgt een aangename heldere karmozijnrode kleur. Kool wordt gesneden in de vorm van kleine bloembladen (“petal”, vertaald uit de Oekraïense taal, betekent bloemblad). Van deze hoeveelheid ingrediënten wordt ongeveer 3 liter zure kool verkregen. Gekookte kool kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.

Ingrediënten:

  • Een middelgrote witte kool
  • 200 g bieten
  • 100 g wortelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 5-6 eetlepels plantaardige olie


Marinade:

  • 1 liter water
  • 200 ml azijn
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 eetlepels zout

Bereiding

Giet een liter water in een pan, breng aan de kook. Voeg suiker, zout toe en laat daarna wat afkoelen.
Snijd de kool in stukken met een zijde van ongeveer 3-4 cm (snijd de steel door).
Schil de bieten, snijd ze in blokjes.
Schil de wortels, snijd ze in blokjes.
Pel de knoflook, snij in dunne plakjes.

Neem wekpotten of andere hoge potten van 3 liter en leg een laag kool op de bodem van de pot.
Leg er een paar blokjes rode biet, worteltjes en een paar schijfjes knoflook op.
Een voor een, alle groenten in de pot doen en elke laag stevig aandrukken. Giet in elke pot 2 eetlepels plantaardige olie er bovenop.
Voeg azijn toe aan de marinade en meng. Giet de marinade over de voorbereide groenten. Dek af met een deksel, maar niet strak en laat 2 dagen op kamertemperatuur staan. Zet het dan nog 1 dag in de koelkast.

Kant-en-klare kool in een pot krijgt een knapperige consistentie en een scherpe, evenwichtige smaak.
Koolbloemblaadjes zijn gekleurd in een mooie karmozijnrode kleur.

Video
Share
Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1